Få design og kvalitet med udendørsbelysning

I mange år har direktør Peter Okholm og kollegaerne i Okholm Lighting leveret flot og funktionel belysning til projekter både ude og inde. Fælles for de to typer projekter er, at der ofte arbejdes med meget klassiske designløsninger – og ikke mindst lamper og teknologi af høj kvalitet.

- Alle de lamper og lygter, vi tilbyder til udendørsbelysning, er arkitekttegnede eller skabt i samarbejde med dygtige designere. Vi har også flere projekter, hvor lamperne endda specialdesignes til den enkelte opgave, fortæller Peter Okholm og fortsætter:

- Udover de flotte designløsninger skal man også vælge udendørsbelysning fra Okholm Lighting for kvaliteten og vores ekspertise.

 

Restaurering bliver mere og mere populært

- Vi arbejder ikke kun med nye lamper. Vi restaurerer og renoverer også meget gerne eksisterende udendørsbelysning, forklarer direktør Peter Okholm, som særligt mærker interessen for restaureringer i en tid som nu med meget fokus på bæredygtighed.

- Restaureringen sker især på kulturarvsbyggerier og andre gamle bygninger. Ved at restaurere de gamle udendørslamper, kan vi hjælpe med at bibeholde lamper, der er 50-100 år gamle – og måske næsten uerstattelige. Samtidig sikrer restaureringen, at bygningerne holder sit velkendte udtryk, tilføjer han.

Ved en restaurering skiftes blandt andet fatningen, så der kan bruges LED- i stedet for glødepære. Derudover afhænger restaureringen af den enkelte lampes forfatning – altså hvorvidt metallet kan pudses op, eller om der skal udskiftninger til.

 

Stort udendørsprojekt i Aabenraa

Okholm Lighting fra Tønder har igennem årene været en del af mange projekter med udendørsbelysning. Et af de nyere og større projekter har Aabenraa lygten som omdrejningspunkt. Den blev designet af Ole Weile, der selv er fra Aabenraa, til Aabenraa by.

- For et par år siden renoverede Aabenraa en stor del af den indre by og opgraderede belysningen. Det forblev med Aabenraa lygten blot med en ny grå farve, der passer til den nye designplan – og naturligvis med LED. Aabenraa lygten findes både som mast, pullert og væglampe i to størrelse. Så der er en hel serie i samme stil.

Den lille væglampe, som er ca. 70% mindre end den oprindelige, blev udviklet til de ældre bygninger. Både for at sikre, at de gamle mure kunne bære samt at udtrykket blev passende.

Aabenraa lygten er lavet i lakeret aluminium for at sikre holdbarheden ude i vejr og vind. Lamperne kan tilpasses forskellige lysstyringssystemer. Til Aabenraa by er lamperne eksempelvis koblet på det centrale system for lygtetændingstid og lignende.

 

Brug udendørslys som guide

Når man laver udendørs belysning, er der naturligvis andre krav til materialerne end indendørs, da de ikke må ruste eller lignende. Derfor laves de fleste udendørslamper i dag i aluminium. Herefter grundbehandles og lakeres de for at sikre den længst mulige levetid.

Derudover er det vigtigt at overveje lampernes funktioner. Ofte bruges udendørsbelysning som pejlemærker – eksempelvis på et stisystem eller fra parkering til indgang. Her er det selvfølgelig vigtigt at placere lamperne hensigtsmæssigt, så de skaber det rigtige forløb og fungerer som guide.

- Hos Okholm Lighting hjælper vi gerne med at sikre den bedste placering af lamperne, hvis der ikke allerede er en arkitekt, ingeniør eller anden rådgiver tilknyttet projektet. Vi har mange års erfaring, som giver os mulig for at give nogle gode inputs, fortæller direktør Peter Okholm.

 

Vil du vide mere?

Du er altid velkommen til at kontakte Okholm Lighting på 74 71 04 36 eller mail@okholm-lighting.dk for at høre mere om udendørsbelysning eller projekterne med Aabenraa lygten.

Vi hjælper dig også gerne med at se mulighederne for din virksomhed.