Graukloster i Schleswig

Graukloster i Schleswig

Et succesfuldt dansk/tysk samarbejde mellem arkitekt Jørgen W. Overby og Dipl.-Ing. Martin Jannsen ender med en unik belysningsløsning til Graukloster i Schleswig. Løsningen, der er tilpasset klostrets historiske stil, indeholder mange detajler. Bl.a. en nyfortolkning af faklen i form af GREN væglampen.

I perioden 1982-84 var danske Jørgen W. Overby arkitekt på restaureringen af Graukloster i Schleswig. Et par årtier senere var der igen brug for Overby. Denne gang i forbindelse med istandsættelsen af klostret efter en påsat brand. Her benyttede arkitekt Overby muligheden til at revurdere nogle af de valgte løsninger fra perioden 1982-84. Da arkitekt Overby skulle vælge belysning til projektet, faldt valget på lamperne fra GREN-serien. Han siger:

Gren pendlerne og væglamperne har et utroligt flot design, der i materiale og form har en historisk inspiration, hvor grenen kan opleves som nyfortolkning af faklen, og pendlerne også, i kraft af materialet (messing), har et fint slægsskab med historisk kirkebelysning. Detaljen med faklen og samspillet mellem den valgte belysning og klostrets øvrige løsninger gør projektet unikt.

Tekniske specifikationer:
  • Bemærkninger:
  • Bygherre: Graukloster und Rathaus
  • Design:
  • Jørgen Overby / Martin Jannsen