Kajen Food Hall er et nyt madunivers på 6.500 m2 i Shopping Center Fisketorvet i København, hvor byens puls møder havnens ro. Med 30 restauranter og spisesteder fordelt over fire etager fungerer stedet som et moderne, urbant madmarked.
Arkitekt bag Kajen Food Hall er Schmidt Hammer Lassen.
“Vi har ladet os inpspirere af de internationationale transitrum – banegårde og lufthavne – hvor mennesker færdes, venter, pauser, mødes. Det er et rum i konstant bevægelse. Kajen er tænkt som et moderne pitstop i byen – et sted man passerer, men hvor man alligevel dvæler,” fortæller projektarkitekt Nanna Wohlfeldt, Schmidt Hammer Lassen.
Arkitekturen og indretningen er udviklet med fokus på ro og overskuelighed. Sammen med Okholm Lighting er der skabt et belysningskoncept med klassisk reference og nutidig præcision, hvor lys både definerer og iscenesætter rummet.
Et vigtigt greb har været integreringen af de bærende søjler som en aktiv del af lysfortællingen. I stedet for at tænke belysning udelukkende i loftsplan er der skabt en flerdimensionel løsning, hvor lyset både definerer, dekorerer og iscenesætter rummet. De mange pendler er nøje placeret og skaber – på trods af rummets størrelse – en intim og næsten filmisk atmosfære.
Kajen Food Hall fremstår som en nyfortolkning af food hall-konceptet i skandinavisk kontekst – og et naturligt samlingspunkt i en bydel i rivende udvikling, hvor befolkningstallet er steget med næsten 30 % over det seneste årti.