Human Centric Lighting

Human Centric Lighting (Biologisk effektiv kunstbelysning) skaber behagelige og sunde rum, som er med til at opfylde menneskers behov. Visuelle, biologiske og psykologiske effekter af lys er her væsentlige. Dagslys er den vigtigste rettesnor for den naturlige døgnrytme. For at understøtte menneskers døgnrytme følger kunstbelysningen dagslysets lysstyrke og farvetemperatur.

 Den rette belysning betyder meget for menneskets velbefindende, og særligt dagslys spiller en stor rolle. Dagslys er nemlig den vigtigste rettesnor for styring af den naturlige døgnrytme, og med Human Centric Lighting - biologisk effektiv kunstbelysning - har man forsøgt at efterligne dagslysets funktion. Lysstyrke og farvetemperatur reguleres gradvist gennem dagen time for time i takt med det naturlige dagslys forskellige faser. Med Human Centric Lighting åbnes således op for muligheden for at skabe behagelige og sunde rum, hvor lyset er tilpasset menneskets naturlige behov. 

Intelligent kunstbelysning

Human Centric Lighting er en type af kunstbelysning, der skaber optimale rammer for menneskets velvære dagen igennem. Studier inden for Human Centric Lighting har vundet Nobelprisen i medicin i 2017, og feltet har i det hele taget fået meget fokus i de seneste år, hvor emner som fysisk og psykisk velvære, arbejdsmiljø og effektivitet fylder meget på den samfundsmæssige agenda. Human Centric Lighting har stort potentiale til at ændre hverdagen til det bedre for rigtig mange mennesker, og derfor er Human Centric Lighting ligeledes et område, der fascinerer os hos Okholm Lighting. Vil du vide mere om, hvordan vi arbejder med løsninger inden for Human Centric Lighting, og hvad vi kan tilbyde dig, hører vi meget gerne fra dig.