Venø kirke

Venø kirke

Venø kirke er Danmarks mindste folkekirke. Kirkeskibets indvendige mål er 4,2 x 9,8 meter, areal 41,2 m2. Ved den seneste restaurering har ønsket om ”bedre tilgængelighed for alle” og ny kunst været udgangspunktet.

Hovedidéen var at bringe kirken tilbage til et åbent, lyst og mere asketisk udtryk, inspireret af både reformationen og de karakterfulde hvidkalkede mures særlige stoflighed. Hvor det nye danner en ensartet og anonym baggrund for både den nye altertavle og de særlige bevarede inventardele, prædikestolen, døbefonten, lysekronen, altersølvet, de gamle alterfløje, præstetavlerne samt kalkmalerierne, der alle fremstår med fornyet egenart og styrke.

Dan Ljungar: ”Vi valgte Trinitatis pendlen i en patineret version fra Okholm Lighting for dens enkle og dog anonyme design, der er i tråd med de nye elementer vi har tilført kirken, både design- og materialemæssigt. De mange pendler udgør et nedtonet lystæppe, der understøtter dagslyset fra vinduerne uden at overdøve dette. Samtidig sikrer de et godt lys ved alle siddepladser, så der også er skabt bedre tilgængelighed for alle, også for de svagtseende.”

Udover Trinitatis pendlerne har Okholm Lighting’s gørtlere også restaureret den historiske lysekrone ved døbefonten og leveret Dybbøl loftarmaturer

Tekniske specifikationer:
  • Bemærkninger:
  • Yderligere tekniske specifikationer ses på de enkelte armaturers produktsider.