Bugården Kirke

Bugården Kirke - skræddersyet belysning

Til Bugården Kirke har Okholm Lighting skabt en stor lysring til kirkerummet. I lysringen har vi brugt oplys, LED’er på printplader og en høj farvegengivelse for at skabe den helt rette stemning.

Bugården Kirke: Rådgivning skal føre til den bedst mulige løsning

Okholm Lighting har mange års erfaring med kirkebelysning, og forstår vigtigheden af belysning, der skaber den helt rette stemning. Derfor deltager direktør Peter Okholm og kollegaerne fra Okholm Lighting også med glæde i det norske projekt sammen med arkitekt Helene Hov fra Kvartal 19.

Projektet i Bugården Kirke har handlet om at udvikle noget unikt, der både skaber den helt rigtige stemning, men samtidig også lyser kirkerummet op på en måde, der fremhævede de små detaljer.

- Arkitekten ville have en stor lysring i kirkerummet, og at de pendler, der var i loftet, hang ned fra ringen. Vi har haft en dialog frem og tilbage og er endt på, at det rent lysmæssigt, er en dårlig idé, fortæller direktør Peter Okholm om projektet.

Fokus på stemning og teknisk rådgivning

Hos Okholm Lighting er netop denne dialog enormt vigtig. I rollen som teknisk rådgiver, handler det om at realisere idéer bedst muligt:

- Vi kigger på den tekniske side. Skitsen fra arkitekten sættes i en sammenhæng. Hvordan hænger det sammen fysisk? Hvad med dimensionerne? Kan det overhovedet bygges og kan vi føre ledninger og fatninger? Vi ser på, hvordan vi kan få det hele til at hænge sammen, forklarer Peter Okholm om, hvad der skal tages højde for i et skræddersyet projekt.

- Samtidig skal vi vide, hvor meget lys, det forventes, at den konkrete belysning skal afgive. Hvis belysningen primært er dekorativ, er lyset sekundært, og der vil være andet lys, der lyser op, tilføjer han.

Samarbejdet mellem Helene Hov fra Kvartal 19 og Okholm Lighting førte naturligvis til en god løsning:

- Det er i stedet endt med, at vi udelukkende laver oplys for at skabe en stemning i kirken. Så kan man tænde og slukke pendler og lysring hver for sig, fortæller Peter om samarbejdet med Helene Hov og Bugården Kirke.

Høj farvegengivelse og varm farvetemperatur

I alle belysningsprojekter fylder den tekniske del og funktionaliteten naturligvis meget. I Bugården Kirke er LED-printplader, som Okholm Lighting selv fremstiller, eksempelvis blevet en central del af løsningen.

- I pendlerne er det LED-pærer. I ringen er det også LED, men på små printplader, der ligger og lyser op. Printplader er små plader, hvor der sidder gule firkanter på, som er LED’er. De er på størrelse med et par pakker tændstikker ved siden af hinanden. I lysringen til Bugården Kirke er der 352 prinplader, fortæller Peter Okholm.

Derudover tager Peter Okholm og kollegaerne i et projekt som lysringen til Bugården Kirke også højde for farvegengivelse og -temperatur:

- Her er der blevet brugt en type LED, som har en høj farvegengivelse. Det gør vi ofte til projekter, hvor det er dekorative formål, og hvor der bliver arbejdet meget på, at det skal se godt ud. Farvetemperaturen er 2700 Kelvin (K), forklarer direktøren om lyset, der er en varm hvid farvetemperatur, som vi i Skandinavien forbinder med hyggeligt, varmt lys.

Selve processen med at skabe skræddersyet belysning er forskellig fra gang til gang – men der er dele, som går igen. Blandt anden testfasen:

- Når vi producerer en lampe, monterer vi den fuldstændig hos os selv, så vi kan tjekke, at alt er, som det skal være. Så demonterer vi den igen, og sender den til kunden, hvor installatøren genmonterer den, forklarer Peter Okholm, som tilføjer en sjov detalje fra Bugården-projektet:

- Vi måtte faktisk låne en hal af Ecco Sko lige rundt om hjørnet. Vi havde på det tidspunkt ikke selv plads til at montere lysringen.

Hvorfor vælge en skræddersyet løsning?

Ved en skræddersyet løsning får du muligheden for at realisere lige præcis din unikke idé til et belysningsprojekt.

- Det der er ved skræddersyet belysning er, at det ofte er unika. Det bliver kun lavet den ene gang, i ét stykke. Man bliver meget individuelle, og man vil gerne have noget, som andre ikke har, så ved en skræddersyet belysning opstår den mulighed, siger Peter Okholm afslutningsvis.

Vil du vide mere om skræddersyet belysning eller projektet i Bugården Kirke, er du altid velkommen til at kontakte Okholm Lighting på 74 71 04 36 eller på mail@okholm-lighting.dk.

Vi hjælper dig også gerne med at se mulighederne for din virksomhed.

Tekniske specifikationer:
  • Design:
  • Arkitekt: Helene Hov fra Kvartal 19