Nordhavn Station - sydlig passage

Nordhavn Station - sydlig passage

I den nye stitunnel ved Nordhavn Station er belysningen veludført og velintegreret i den rå arkitektur. Tunnelen er beklædt med fiberglaslameller, hvoraf hver fjerde er belyst med LED. De i alt 250 lodrette, lysende fiberglasprofiler skaber en lydelig markering af tunnelen og en overbevisende formidling af den nye smutvej mellem Østerbro og Nordhavn.

I dagtimerne skaber profilerne en fin rytme. Valget af glasfiber som armaturhus er nytænkende og innovativt. Den vertikale belysning er med til at skabe tryghed for cyklister og fodgængere, da den fremmer ansigtsgenkendelse og skaber en indbydende lyshed i tunnelen. Det er et stort plus, at lyset hverken blænder fodgængere, cyklister eller togførere.

Lyset kan dæmpes og styres i forhold til dagslyset og årets gang. Overgangen til de noget mørkere byrum er dog meget brat og det ville være mere behageligt, hvis lyset blev dæmpet lidt mere i forhold til omgivelserne. Der er tale om et smukt og enkelt projekt, der på en tydelig måde viser vej og skaber tryghed. Belysningen formår at gøre et ellers kedeligt transitsted til en smuk og tryg omgivelse.

Tekniske specifikationer:
  • Materiale og overflade:
  • Glasfiberlameller, belyst med LED
  • Design:
  • Lysdesign ved Lighting Sweco DK