Duborgskolen i Flensborg

Duborgskolen

Duborgskolen i Flensborg påbegyndte i efteråret 2013 en gennemgribende renovering af skolens allerede ca. 13.000 m2 og en ny tilbygning på ca. 800 m2. Hele skolen har i den forbindelse fået ny belysning.

 

I samarbejde med Ulrikke Brandi Licht har Okholm Lighting udviklet et nyt belysningskoncept til hele skolen. Belysningskonceptet består dynamisklys/Human Centric Lighting. Hvor den kunstige belysning følger lyset udendørs og dermed understøtter den naturlige døgnrytme. Der er både blevet gjort brug af direkte og indirekte lys, for netop at tilpasse belysningskonceptet til døgnrytmen. Ulrikke har gjort sig mange tanker om lysstyringen og derfor får lokalerne om morgenen og efter frokost en højere belysningsstyrke (1000 lux), for at hjælpe med at øge energiniveauet.

Til hele skolen er der blevet udviklet tilsvarende armaturer i forskellige designs. Den ældste del af skolen har fået runde pendel armaturer og gange samt trapperum har fået tilsvarende pendler dog uden det dynamiske lys. 

I den nyere bygning, samt tilbygningen ”science” er der blevet udviklet lineære armaturer hvor der ligeledes indgår dynamisk lys. De lineære armaturer er udviklet så de passer til de fredede Dampa lofter, og kan integreres i ned hængte kasselofter fra Rockfon.

Okholm Lighting har anvendt den nyeste LED-teknologi og bl.a. udviklet egne højt ydende LED-lyskilder til de forskellige armaturer.

Technical specifications: